Takräcke på

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-29 » 20:35:25
Man brukar ju säga att rattmuff på-kallt och rattmuff av-varmare väder. Jag köpte för något år sedan, en ljusbeige sådan men av någon anledning försvann den från ratten varje gång Mats lånade bilen. Jag har den i lådan bak i bilen för att kanske någongång nästa höst komma ihåg att trä på den. Handskar på går faktiskt rätt bra det med.
Min slogan har istället blivit takräcke på när det håller på att bli varmare för att borttagas när det är riktigt blött och plaskigt och nästan snöfritt ute. Så idag fick jag den på plats, såg över Peltonen mina och drog på lite fäste. Här skulle åkas skidor med start idag. Nu blev det inte så och faktiskt har jag inte så många bortförklaringar. De flesta av dem är hållbara. Lagade mat och var trevlig med besökare från Kiruna. Min son Anton kom och det är alltid så roligt när han gör det. Han var på väg med flyttlasset till Arvidsjaur! Och nu sitter jag och väntar på samtal från Laura som ska hämtas från Pajala. Men imorgon är en ny dag och då får skidorna tjäna sitt syfte om det så är snöstorm.

Skottår

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-27 » 21:19:15
Laura undrar  om datumet på mjölken har något med att göra att den går ut på skottdagen. Herregud! Man ska inte skriva som man pratar eller tror att man pratar för när man ska skriva ner det så är det totalt virrigt. Jag vet inte riktigt om jag vet vad jag skrivit eller om jag vill förstå eller veta vad jag skrivit. En sak vet jag- det är fantastiskt skönt när denna dag snart är över eller bearbetad eller gått ut för sista datumet.
Har hört någon gammal skröna (eller är en skröna alltid gammal) säga att man som kvinna har rätt att fria till sin kära just denna dag. Alla andra år kan man glömma att MAN HAR EVENTUELLA RÄTTIGHETER, ja, förutom den fjärde. Då tycker Laura att människor idag inte förstår vad resten av ens liv är då man lever i perioder av microliv. Och sen hade hon en djup monolog om vad hon menar med det men det är alldeles för långt utlägg för att jag ska orka skriva ner det. Nu borde jag gå och lägga mig innan alla i huset helt flippar ut men det kanske vi redan gjort så jag avvaktar och håller mig vaken ett tag till. Det kan ju hända något kul denna dag också. Visst ja, det har det ju redan hänt då vi fick tacos till middag hos Hanna och Erik, mums. Till alla damer: passa på att fria på onsdag om ni har sådana tankar för sen är det fyra år till nästa chans och då kanske han redan blivit mer gubbig.

Snön ligger kvar

Kommentarer - 4 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-25 » 08:45:35
Nu är den allra bästa tiden framför oss. Massor av snö, skidturer och skoterturer i underbart solsken, sitta i snögrop och bara lapa sol, torrkött, grilla korv, åka långa sparkturer med Aili och William, vara i stugan och fixa, värma utebastu och vara med vänner. Kan ni tänka er att det snöar lite till just nu. Det är ljusare och jag tänker mer positivt för var dag som solen återvänder.

Tack

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-24 » 08:40:49

En helt otrolig fest. Ett stort tack till alla vänner.

För snart är det min födelsedag

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-15 » 12:46:06
Jo även ungdomar som jag blir en bit äldre. Jag kommer att ha öppet hus på lördag den 18:e från ca klockan 17 och jag hoppas att du och många andra kan komma.

Samhällshjältar

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-14 » 20:44:17
Ibland kommer det ofattbara ikapp oss. Människor som alltid funnits försvinner. Dom dör. Människor med fasta ideologier och åsikter som varit ryggraden i vårt samhälle lämnar något till oss som blir kvar. Tar vi det ansvaret och orkar vi förstå att det är viktigt att vi har varandra. Att veta vem man kan lita på och vart man kan vända sig när man behöver hjälp. När den gamla stammen försvinner, växer det upp en ny? Vad får vi med oss och hur förvaltar vi det tunga ansvaret att bära vidare en fast och grundmurad tro på att varje människa har något gott i sig och att vi kan ta fram den goda sidan hos alla om viljan och förmågan finns att ta tid att lyssna på vad vi har att säga. Kommer våra efterlevande att minnas oss som de som de såg upp till och berätta om oss som vardagshjältar. Jag hoppas det är så och att det kommer nya för annars blir vår värld en fattig sådan. Idag passar lev ditt liv varje dag som om det var den sista mer än annars.

För det är Hannas födelsedag idag. Grattis mitt hjärta.

Kommentarer - 4 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-10 » 09:06:32

Spiderlady

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-05 » 13:09:48


We got a nice and cute crawling spiderkid in our house. She came from a cold flat to our warm house and she spreads warmth to us all.

Wille i 34 grader

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-04 » 13:07:32


Det går att leka en stund fast det är bitande kallt. Jag fick också ut lite skrot och skräp till förråd och pannrum. Och ett nytt lass brasved för det lär behövas de närmaste dagarna.

När värmen från ljuset inte räcker till

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2012-02-03 » 19:17:20

Ja vad gör vi då. Jo, man kan kanske sluta röka och slippa sitta på en opimpad och svinkall trappa. Kram i kylan.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!