Kallt

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-27 » 11:03:12
Äntligen snö. William och Mats har åkt till rengärdet och det är 15 grader kallt, hoppas Willes fötter klarar sig. Ska iväg strax på städuppdrag men först ska lussebullarna gräddas. Lite tomteparad ska väl också hinnas med.

Draken vaknar snart

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-22 » 22:18:47
Kom körandes från Pajala ikväll. Högst uppe på Suksivaara ser jag ett stort sken bakom Sahavaara och längre bort över Kaunis. Det är ljuset från lyftkranarna som sakta men säkert reser ställverket i Navettamaa.
I kväll var det mer tydligt än tidigare, ljuset har väl inte tidigar fått en chans att tränga igenom under vår gråa, molntyngda höst. I backen ner för Sahavaara ser jag tydligt stålarmaturerna med alla de lampor uppå. Det är nära nu. Om jag inte trott på det tidigare så är faktum här nu. Snart har all möda att ta undan det som täckt det svarta guldet lönat sig. Med hjälp av dynamit kommer det att spruta ut massor med pengar. Hoppas ingen blir en förlorare...........

Måndag

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-21 » 19:28:30
Hos Hanna och väntar på att Laura kommer från sin teaterträning. Wille ser på Sune och julen på tv/film. Aili somnade efter vårt bus. En lång dag på Centralskolan. Måndagar börjar med konferens följt med massor av lektioner och slutar med en konferens på en och en halv timme. När klockan är fem känner man sig som att man körts genom en mangel, det finns inte en uns av ork kvar i kroppen. Hanna hade lagat oss massor av god mat och det kändes som om man vunnit på lotteri. Att få sätta sig vid färdigdukat bort är väl lyx.

Äiti

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-20 » 13:49:03
Jag har en söt liten mamma som bor på ålderdomshem. Hon sitter där i sin gamla gungstol och stickar. Hon och Isä kallade den för amerikagungstolen för den har en amerikansk flagga och illustration på ryggen. Jag minns att de vann den på bingo i Finland. Jag följde alltid med dem på dessa spelresor. Gissa om det var skämmigt att köra hem med en gungstol surrad på 142:ans tak. Nu ler jag åt minnet.
När jag senare fick välja själv om jag skulle med dem eller stanna hemma så valde jag hemma. Det var inte heller kul alla gånger. För innan de for iväg sa Äiti -Piä vaarila ette pannu ei kiehu./ Se efter att inte pannan kokar. Det var vedpannevakt jag blev istället för att transportera hem Bingovinster. Då låg jag skräckslagen i mitt rum, kände på murstocken och försökte lyssna om det började bubbla och låta i vattencisternen vid pannan två våningar ner. Jag visste att jag skulle öppna alla varmvattenkranar om "pannan" skulle koka. Jag önskar att Äiti låtit bli att säga den där sista meningen för det hände aldrig att jag var tvungen att gå till källaren och släppa ut hetvatten. Jag ville att de skulle komma hem fort.

Vedhögen och jag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-20 » 13:16:06
Somliga dagar känns det som om man borde göra som vedhögen- stå bakom en lada, bli bortglömd och dra en gammal presenning över sig. Men vad har det för nytta? Ett skäl kan vara att man blir än äldre och torrare... Nä nu ska jag inte bli sån!  Jag ställde klockan på ringning och for iväg till Pajala och biltvätten. Jag upptäckte efter ett tag att min bil faktiskt hade rätt snygg lack, den blev ånyo grå och blänkande. Det är klart, högtrycken gick sönder från någon bultsak som ska snurra i skaftet och gav mig också en rejäl dusch. Inte så kul att gå ut dyblöt i 15 gradig kyla. For till Erkheikki och målade en bordskiva och fick nybryggt kaffe av Stig och det kändes direkt bättre. Igår var jag hos Hanna, Erik och Aili. Vi lyssnade på denna och bara dog av skratt- www.youtube.se/uppsatsen om kon. En annan var hunden och kattens dagbok, att skratta är väl skönt.

Aili sover

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-17 » 09:12:25
Jag har en kompis i mitt sovrum. Hon ligger än och sover. När hon vaknar ska vi äta frukost tillsammans. Hon ska visst få smaka på mina favoritflingor fast mamma inte tycker det är så smart. En såndär mini millimeter chrounch(?)bit kan väl inte skada. Sedan ska vi läsa sönder alla blanka blänkande julkataloger. Mums.

Så här långt

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-13 » 10:03:37
Gårdagens montering här. Luckorna ska på plats och sen det där med styling omkring hyllan. Tänkt mig en vägg full med foton.

Montering

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-12 » 11:43:17
Nu ska här äntligen monteras. Den gamla hyllan ska ut och den nya upp. Har varit på inköpsresa till IKEA för ca två månader sedan och inte bara hunnit. Är lite Alfons Åberg; Jag ska bara.. . innan jag kan göra saker som borde göras. Tänkte att det blir mer press på mig om jag nu visar bilder och skriver om mina ämnanden. Nu till verket men en kopp kaffe först. Ops....

Farväl gamle vän

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-12 » 11:27:06

Regina har fått respass. Husqvarna Regina Populär kunde inte räddas trots alla proppar i världen. Med hjälp av henne har mina barn blivit mätta och vuxit till sig. Nu kan jag ju inte påstå att fina eller jobbiga gourmerätter tillagats genom åren. Mest är det väl liknande som makaroner och korv. Att barnen klagat på att jag aldrig kunde stoppa mig från att steka blodpuddingen till gränsen svårsmält var inte Reginas fel. Husqvarna låter så svenskt och rejält, som en gammal pålitlig motorsåg. Nu har vi en Elektrolux med femtio sidors manual. Efter en dags läsande har jag lyckats koka kaffe. Få se om jag kan laga mat på den idag. Nä, jag saknar verkligen dig Regina. Ha det bra dit du kommer och ge dem vad de tål! Snyft...

Jobbet

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-09 » 18:46:07

Mitt jobb på skolan är nog ett av det roligaste man kan ha. Att jobba med tonåringar är kul. Om det nu inte vore för allt det där pappersabetet. Men det hör ju också till och man får se de andra delarna som lyfter. Jag blir lyft av mina fina arbetskamrater. En som bjuder en på gott fika som hon själv inte har tid att njuta av! En annan som gör att man skrattar för ingenting och som gör att man känner sig som en annan tonåring, fnittrig och dan. En tredje som hjälper en att städa undan för hon vet hur jag är, kan inte lämna stället med stolar på snedden eller skräp på golvet. En fjärde som alltid stannar upp när man behöver ta upp något, trots att han redan är på tåget som skenar i hundranittio. Och ni är än fler som gör att man vill dit imorgon för vi har en gemenskap och vi roddar fram i ett en mycket besparingstyngd Centralskola. En eloge till oss alla, vi är bäst.  

Snö är vackert

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-06 » 15:09:35
Snart hoppas jag att det blir som det ska med vädret. Visst är snö vackert.

Promenad

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-06 » 14:03:45
Har varit ute i det tjocka grå och tagit en promenad till Sahavaara. Tjappe var sällskap. Det duggade bara lite lätt och på något sätt var vädrets makter med mig. När jag väl hemma gick in i ladan efter ved började det regna riktigt rejält.
Sakta börjar trafiken komma igång igen efter en lugn helg. Taupulijobbarna börjar installera sig för en ny vecka ute på området. Kan bara beundra dem som är där ute på myren och det jobb de gör. Lerigt, blött och mörkt.
Från mitt fönster ser jag upp på backen Pekkan Tieva och alla husvagnar på Camp Kaunis.
Vem hade trott detta för något år sedan. Och att det skulle vara mer folk som pendlar till Kaunis än till Pajala på jobb, att jag möter alla dessa bilar på morgonen på väg till mitt eget i Pajala.

Ingenting.

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori - Här var jag är  |  Daterat - 2011-11-06 » 11:31:13

Har precis tittat på Hannas blogg och blivit förundrad om hur man i sin vardag kan måla tillvaron så vackert. Bilderna som förstärker det hon och Aili gör förmedlar så mycket närhet och gemenskap.
Ingenting gör mig så stolt som att se mina barn göra saker av den enkla vardagen. Jag har helt otroliga ungar.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!